Известие

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на антена / 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сваляне на антена / 146

Някой може ли да ми каже как се сваля антената, тази която е на покрива? Нещо гледах гледах, свалях там под тавана онез пластмаси и не можах да видя как се сваля.

Моята е счупена нещо и хваща много зле ... реших да я сменям.

А и после, кабела как се прокарва, сложно ли е ? Мисля да се позанимая съботата ... затова питам
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Значи системата е елементарна баце.Самата антена има едно като капаче отгоре махаш го с отвертка и отдолу има един болт развиваш го и антената пада,и няма нужда да сменяш кабела и защото той си е захванат за тавана и си прави контакт със самата антена.Антени нови има в Импас 56 същите по 7 лв.
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мерси, ще пробвам. Аз не съм 100% сигурен къде точно е проблема, но въобще не хваща хубу радио, а не беше така ... антената пада сама си остава в ръката ми, та реших да я сменя, just in case
      Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Това което стърчи отгоре си е чисто и просто едно желязо. Единственото условие е да няма връзка с масата на колата. Само за проба, пъхни няква тел или нещо метално (дълга отвертка напр.) горе в дупката в която се навива пръчката. Ако няма подобрение в сигнала няма смисъл да я сменяш, проблема е по-надолу - или по кабелите или в най-лошия случай в самото радио.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

оффф
          Аз имам две букси за антена едната дето свързвам с радиото е тая на покрива , а другата незнам къде отива някой знае ли /ако не е нещо доработвано/
          97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Ми виж да нямаш някъде активна антена, от тия дето се лепат на стъклото.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov
              Това което стърчи отгоре си е чисто и просто едно желязо. Единственото условие е да няма връзка с масата на колата. Само за проба, пъхни няква тел или нещо метално (дълга отвертка напр.) горе в дупката в която се навива пръчката. Ако няма подобрение в сигнала няма смисъл да я сменяш, проблема е по-надолу - или по кабелите или в най-лошия случай в самото радио.
              Да на мен ми беше скъсан кабела точно при куплунга и бат Венци го опраи
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ако едното е антенен куплунг,то той се пъха във входа за антената на касетофона,а ако другото е куплунг за еденична клема то вероятно антената ти е с усилвател и това е + клема може спокойно да я пъхнеш в изхода за автоматична антена то си е + но се активира когато се пусне радиото!!! Имах такава антена с усилвател,ефекта е поразителен!!!
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Working...
                X